Gebruiker toevoegen aan Google Analytics

Soms is het handig om de beschikbare Analytics data te delen met anderen (met ons bijvoorbeeld ;) ). Gelukkig is het delen van gegevens van Google Analytics best simpel. Hieronder leggen we je uit hoe je een bedrijf of persoon toegang geeft.

1. Log in op Google Analytics en kies onderaan het menu voor "Beheerder"

2. Klik vervolgens op "Gebruikersbeheer". Dit staat er drie keer in, maar kies voor de meest linker om het bedrijf of de persoon in kwestie toegang te geven tot je volledige Analytics-account. Wil je alleen toegang geven tot één property of één weergave, kies dan voor de middelste of de rechter.

3. Klik op het blauwe plusteken rechtsboven om een gebruiker toe te voegen

4. Voer het mailadres in en geef aan hoeveel toegang je wilt verlenen: van bewerken (volledige toegang) tot alleen lezen en analyseren. Kies vervolgens voor "Toevoegen" en zo simpel is 't!