Van WhatsApp naar Slack

Voor het doorsturen van planningen, foto's, berichten en het delen van ideeën maken we in de samenwerking gebruik van WhatsApp. Maar... daar willen we graag verandering in brengen! Waarom, hoe en wat delen we graag met jullie in dit artikel.

Waarom geen WhatsApp?

WhatsApp is een medium dat wij, en jullie waarschijnlijk ook, privé gebruiken. Het gebruik van WhatsApp maakt het dan ook soms lastig om zakelijk en privé te scheiden. WhatsApp moet tijdens kantoortijden in de gaten gehouden worden en ook wanneer je op vakantie bent, zie je de posts en updates voorbijkomen.

Daarnaast vermindert WhatsApp de kwaliteit van de doorgestuurde content. De app is ontwikkeld voor een snelle werking en daarom worden verstuurde foto's flink verkleind en gaan de details en kleuren erop achteruit! Op een klein scherm valt dat nog niet zo op, maar zodra een foto bijgesneden moet worden of op desktop bekeken wordt, zie je dit verschil wel degelijk. Zonde natuurlijk!

Maak kennis met Slack!

Naast de bovengenoemde nadelen, heeft WhatsApp natuurlijk ook een aantal voordelen. Zo is het veel eenvoudiger om even een foto door te appen dan alles per mail te versturen en is het contact laagdrempelig en snel. Maar niet alleen met WhatsApp geniet je van deze voordelen, want ook Slack (dé zakelijk georiënteerde communicatie tool voor teams) biedt je deze voordelen. Eigenlijk werkt Slack hetzelfde als WhatsApp, maar met de volgende voordelen:

• De kwaliteit van de content blijft met Slack behouden. De foto's worden dus niet verkleind zoals bij WhatsApp!
  • Slack heeft een eenvoudig te gebruiken app die op je telefoon kunt installeren. Je kunt hiermee dus ook afbeeldingen of video's vanaf je telefoon direct doorsturen.
  • Slack geeft je de mogelijkheid om je status en meldingen aan te passen. Ben je op vakantie? Dan zet je het kanaal gewoon in de slaapstand en ontvang je geen meldingen! WhatsApp heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om de groep op 'dempen' te zetten, maar door het privégebruik van WhatsApp (in tegenstelling tot Slack) zie je vaak alsnog de berichten voorbijkomen.
  • Het gebruik van Slack is helemaal gratis.

Onze conclusie? Slack leent zich perfect voor een goede communicatie! Daarom zouden we graag de proef op de som nemen en Slack in gebruik nemen om te kijken hoe en of dit voor ons werkt. Je kunt de app downloaden op je telefoon vanuit de app store. We zullen dit vervolgens met jullie doornemen!