Hoe voeg ik een blogbericht toe?

Een blog op je website is een goede manier om je bedrijf persoonlijk en toegankelijk te maken, voor extra bezoekers te zorgen en je expertise binnen jouw vakgebied online uit te dragen. We snappen dat je dan ook graag zelf aan de slag wilt met het schrijven en publiceren van blogs op je website. In dit kennisbankartikel leggen we je uit hoe je een nieuwe blog kunt toevoegen, een bestaande blog kunt bewerken en blogcategorieën kunt aanmaken. 


Nieuwe blog plaatsen

Ga naar Berichten > Nieuw bericht



De Gutenberg Editor van WordPress geeft je de mogelijkheid om je blog helemaal naar wens samen te stellen. Geef je blog eerst een titel. Vervolgens kun je blokken toevoegen. Dit houdt in dat je zelf kunt bepalen waar je een stuk tekst, een afbeelding, een video of een speciaal voor jouw website ontworpen blok plaatst. Je kunt iedere blog modulair opbouwen. Het toevoegen van een blok doe je door op het plusje links bovenin je scherm te klikken.


Vervolgens kun je een keuze maken uit verschillende blokken zoals algemene blokken, widgets, elementen en speciaal voor jou ontworpen blokken.

*Benieuwd hoe je blog of een specifiek blok er aan de voorkant eruit ziet? Klik dan op 'voorbeeld' rechts bovenin. 

Zo, als het goed is, heb je de blog nu helemaal geschreven en de blokken en afbeeldingen toegevoegd. Tijd om de rechterbalk door te nemen. Hier staan nog 3 belangrijke zaken in:


Status & Zichtbaarheid: Hier kun je instellen of de desbetreffende zichtbaar is voor iedereen en of deze nu of op een later moment gepubliceerd dient te worden. 


Permalink: De permalink (de link van de desbetreffende pagina) wordt automatisch aangemaakt op basis van de titel. Vaak zal deze dus wel kloppen/naar wens zijn. Mocht je hier iets in willen veranderen, kun je dit onder 'permalink' doen. 


Categorieën: Het kan zijn dat je jouw blog opgedeeld hebt in verschillende categorieën. Vink hier aan onder welke categorie of categorieën de desbetreffende blog valt. 


Uitgelichte afbeelding: Dit is de headerafbeelding en de afbeelding die bij de voorvertoning van de blog ziet. Deze kun je hier toevoegen. 


Heb je dit allemaal ingesteld? Vergeet dan niet op 'publiceren' of 'bijwerken' te klikken. Anders gaan je wijzigingen verloren! 


Een bestaande blog bewerken

Zie je een foutje in een huidige blog of wil je gewoon graag iets toevoegen of wijzigen? Ga dan naar Berichten > Alle berichten. Vervolgens kun je, wanneer je je muis op de desbetreffende blog plaatst, kiezen voor 'bewerken'. 



Een categorie bewerken of toevoegen

Wil je graag een nieuwe categorie toevoegen of een bestaande categorie bewerken? Ga dan naar Berichten > Categorieën. Hier kun je links een nieuwe categorie toevoegen en rechts de bestaande categorieën bewerken.