Hoe wijzig ik een formulier?

Als het bij een website om conversie gaat wordt er al snel gedacht aan formulieren. Formulieren zijn één van de belangrijkste onderdelen op een website als het om conversie draait. Enkele voorbeelden van formulieren zijn bijvoorbeeld het 'Contactformulier' of 'Bel mij terug' formulier. Het kan wel eens voorkomen dat het formulier gewijzigd moet worden na de livegang. Hieronder leggen we je uit hoe je zelf de inhoud van een bestaand formulier kunt wijzigen.

Om een formulier te wijzigen ga je naar "Formulieren > Formulieren" en klik je onder het gewenste formulier op "Bewerken".

Nieuw veld toevoegen aan het formulier

Aan de rechterzijde vind je het blok met "Standaardvelden, Geavanceerde velden, Berichtvelden en Prijsvelden". Om een veld toe te voegen aan het formulier klik je op het gewenste veld of sleep je het het formulier in.

• Standaardvelden bieden basis formulierfunctionaliteiten.
  • Geavanceerde velden zijn voor specifieke gebruiken. Deze velden bieden de mogelijkheid om geavanceerde opmaak in te schakelen voor veelgebruikte velden, zoals Naam, E-mailadres, Adres, enz.
  • Berichtvelden maken het mogelijk voor je om velden aan je formulier toe te voegen die berichtconcepten aanmaken in WordPress van de verstuurde gegevens.
  • Prijsvelden maken het mogelijk voor je om velden aan je formulier toe te voegen die prijzen berekenen voor het verkopen van goederen en diensten.

Een veld wijzigen in het formulier

Aan de linkerzijde vind je het blok met het huidig geselecteerd formulier. Om een veld te wijzigen klik je op de bovenkant van het veld. Hierdoor zal een reeks opties verschijnen in 3 tabs "'Algemeen, Uiterlijk en Geavanceerd".
(LET OP! Dit zijn algemene instellingen. Per veld kan dit verschillend zijn. Uitleg is ook te vinden bij het desbetreffende veld.)

• Algemeen:
    Label veld: Vul de label van het formulierveld in. Dit is de titel van het veld die de gebruiker te zien krijgt wanneer het formulier wordt ingevuld.

Beschrijving: Vul de beschrijving voor het formulierveld in. Dit zal worden getoond aan de gebruiker en geeft een toelichting over hoe het veld moet worden ingevuld of geselecteerd.

Masker invoer: Maskers voor invoer bieden een visueel hulpmiddel zodat gebruikers makkelijker gegevens in kunnen vullen in een specifiek formaat, zoals datums en telefoonnummers.

Maximale aantal karakters: Vul het maximale aantal karakters in dat dit veld mag hebben.

Regels: Selecteer opties tussen verplicht en geen duplicaten.

• Uiterlijk
    Placeholder: De placeholder zal niet met het formulier worden verstuurd. Gebruik de placeholder om een hint te geven voor de verwachte waarde of notatie.

Plaatsing beschrijving: Selecteer de plaatsing van de beschrijving. Beschrijvingen kunnen boven de invoervelden of onder de invoervelden worden geplaatst.

Validatiebericht: Als je de standaard foutvalidatie voor een veld wilt overschrijven, vul dat dan hier in. Dit bericht zal worden getoond als er een fout met dit veld is wanneer de gebruiker het formulier verstuurt.

CSS-klasse: Vul de naam van de CSS-klasse in die je wilt gebruiken om de standaardstijlen te overschrijven voor dit veld.

Veldgrootte: Selecteer een formulierveldgrootte uit de beschikbare opties. Dit zal de breedte van het veld instellen. Let op: bij een tekstvak zal de grootte alleen van toepassing zijn op de hoogte van het veld.

• Geavanceerd
    Veld beheerder: Vul het label van de beheerder voor het formulierveld in. Een waarde invullen in dit veld zal het Veldlabel overschrijven wanneer deze wordt getoond in de Gravity Forms-administratietool.

Standaardwaarde: Als je de waarde van een veld al van tevoren ingevuld wilt hebben, vul het dan hier in.

Zichtbaarheid : Selecteer de zichtbaarheid van dit veld.
    • Zichtbaar
      Standaardoptie. Het veld is zichtbaar bij het bekijken van het formulier.
    • Verborgen
      Het veld is verborgen bij het bekijken van het formulier. Nuttig wanneer je de functionaliteit van dit veld nodig hebt, maar niet wilt dat de gebruiker dit veld ziet.
    • Administratief
      Het veld is alleen zichtbaar bij het beheren van verstuurde inzendingen. Het veld is niet zichtbaar of functioneel bij het bekijken van het formulier.