Hoe kan ik pagina's toevoegen en bewerken op mijn WordPress-website?

Voor de beginnende WordPress-gebruiker is deze handleiding voor contentvulling in WordPress opgezet. Hierin vind je alles wat je nodig hebt om helemaal zelf pagina's aan je eigen WordPress website toe te voegen en te wijzigen 


Pagina's toevoegen

Wil je een nieuwe pagina toevoegen? Ga naar Pagina's > Nieuwe pagina


De Gutenberg Editor van WordPress geeft je de mogelijkheid om je blog helemaal naar wens samen te stellen. Geef je pagina eerst een titel. Vervolgens kun je blokken toevoegen. Dit houdt in dat je zelf kunt bepalen waar je een stuk tekst, een afbeelding, een video of een speciaal voor jouw website ontworpen blok plaatst. Je kunt iedere pagina modulair opbouwen. Het toevoegen van een blok doe je door op het plusje links bovenin je scherm te klikken.

Vervolgens kun je een keuze maken uit verschillende blokken zoals algemene blokken, widgets, elementen en speciaal voor jou ontworpen blokken.

*Benieuwd hoe je pagina of een specifiek blok er aan de voorkant eruit ziet? Klik dan op 'voorbeeld' rechts bovenin. 


Zo, als het goed is, heb je de pagina nu helemaal geschreven en de blokken en afbeeldingen toegevoegd. Tijd om de rechterbalk door te nemen. Hier staan nog twee belangrijke zaken in:


Status & Zichtbaarheid: 

Hier kun je instellen of de desbetreffende zichtbaar is voor iedereen en of deze nu of op een later moment gepubliceerd dient te worden. 

 

Permalink: De permalink (de link van de desbetreffende pagina) wordt automatisch aangemaakt op basis van de titel. Vaak zal deze dus wel kloppen/naar wens zijn. Mocht je hier iets in willen veranderen, kun je dit onder 'permalink' doen. 


Uitgelichte afbeelding: Dit is de headerafbeelding en de afbeelding die bij de voorvertoning van de blog ziet. Deze kun je hier toevoegen. 


Heb je dit allemaal ingesteld? Vergeet dan niet op 'publiceren' of 'bijwerken' te klikken. Anders gaan je wijzigingen verloren! Een bestaande pagina bewerken

Zie je een foutje op een huidige pagina of wil je gewoon graag iets toevoegen of wijzigen? Ga dan naar Pagina's > Alle pagina's. Vervolgens kun je, wanneer je je muis op de desbetreffende pagina plaatst, kiezen voor 'bewerken'. Wil je de nieuwe pagina ook graag toevoegen aan het menu? Check hier hoe je een item aan het menu toevoegt.