Hoe bewerk ik mijn menu?

Met het aangepast menu van WordPress kun je zelf bepalen welke pagina’s en berichten in je menu staan en waar. In dit artikel gaan we kijken naar het toevoegen, bewerken en/of verwijderen van een item in het menu van je website.

1. Om bij het menu te komen ga je in je WordPress dashboard naar "Weergave > Menu's".

Nieuw item toevoegen aan het menu

Aan de linkerzijde vind je een blok met "Pagina's","Berichten","Aangepaste links" en "Categorieën". Onder de koppen "Pagina’s" en "Berichten" vind je alle pagina’s en/of berichten die je eerder al hebt aangemaakt. Bij “Aangepaste links” kun je een pagina toevoegen die niet op jouw website staat, bijvoorbeeld een link naar Facebook. Deze komt dan in het menu te staan. Bij “Categorieën” kun je links plaatsen naar de categorieën binnen jouw website.

Wil je een van deze pagina's toevoegen aan het menu? Vink de betreffende pagina aan en klik op de knop "Aan menu toevoegen"

Huidige menu-items bewerken en/of verwijderen

Aan de rechterzijde bevinden zich alle huidige menu items onder elkaar.

Volgorde van de menu-items aanpassen

Klik op het bestreffende menu-item, houd je muis ingedrukt en sleep het item naar de juiste plek.

Dropdown menu maken
Wil je gebruik maken van een dropdown binnen het menu dan kun je een item onder het hoofditem zetten en naar rechts slepen. Zie onderstaande afbeelding bij 'pagina 1'  en de subpagina's.  Automatisch zal een dropdown worden aangemaakt.

Menu-item verwijderen

Klik op het betreffende item. Hier schuiven dan allerlei opties uit. Klik vervolgens op het rode linkje "Verwijderen".