Introductie webmail

Yes het instellen van je email is gelukt! Je hebt nu toegang tot de nieuwe mailserver en dan... alles is ineens anders en nieuw. In dit artikel gaan we je wegwijs maken door het nieuwe systeem zodat je voor geen enkele verrassing komt te staan en alle nieuwe functies kent!

Onderwerpen in dit artikel:

• Een nieuwe e-mail opstellen
  • Bestanden aan bericht toevoegen
  • Beheren van contacten
  • Importeren en exporteren van contacten
  • Delen van je kalender
  • Wijzigen van Instellingen
  • Veranderen van e-mail handtekening
  • Beheren van automatisch wachtwoord

Een nieuwe e-mail opstellen

1. Klik op "E-mail" en daarna op "Opstellen"

2. Vul de ontvanger in door het e-mail adres in te vullen of gebruik te maken van opgeslagen contacten die verschijnen aan de linkerkant van het beeld.

Selecteer een contact en klik op de TO+ knop. Ook kun je op deze manier CC en BCC toevoegen.

3. Typ je bericht en klik op "Verzenden"

Bestanden aan bericht toevoegen

1. Tijdens het typen van de mail kun je klikken op  "Bijvoegen"

2. Kies een bestand en klik op "Toevoegen"

3. Rechts verschijnt een vak met de toegevoegde bestanden. Deze bestanden zijn nu toegevoegd aan de mail.

Beheren van contacten

1. Klik op "Adresboek"

2. Klik onderaan de lijst op +

3. Vul alle gegevens in

4. Klik op "Opslaan"

Vanaf nu kun je de naam van het contact in de adresbalk typen waarna alle contacten met deze inteypte naam zullen verschijnen. Ook is het mogelijk om bij het opstellen van de mails links uit de opgeslagen contactenlijst te kiezen.

Importeren en exporteren van contacten

1. Ga naar "Adresboek" (zie stap 1 "Beheren contacten")

2. Selecteer bepaalde contacten of groepen

3. Klik op "Importeren" of "Exporteren"

Exporteren

Bij exporteren worden de contacten automatisch gedownload

Importeren

• Je kunt contacten importeren door middel van .vcf of CSV-bestanden
  • Klik een groep aan waarin je de contacten wilt importeren. Selecteer je niets, dan worden de contacten in de algemene contactenlijst geïmporteerd.

Klik op "Importeren", kies het bestand en klik nogmaals op "Importeren"

Delen van je kalender

1. Klik op "Kalender"

2. Kies de gewenste agenda als er meerdere aanwezig zijn

3. Klik op het icoontje "Agenda aanpassen" naast de agenda

4. Klik op "Delen"

5. Vul het gewenste e-mailadres in

6. Klik op "Opslaan"

Instellingen

Door op instellingen te klikken kun je de volgende instellingen wijzigen.

• Algemene instellingen (zoals weergave, adresboeken, serverinstellingen, interface)
  • Mappen (beheren van mappen)
  • Identiteiten (email handtekening, weergave naam, organisatie enz.)
  • Wachtwoord (wijzigen van wachtwoord)
  • Automatisch repsonder (instellen automatisch antwoord)
  • Spaminstellingen
  • E-mail doorsturen (doorsturen naar andere inbox)
  • Filters

Hieronder vind je de uitleg van een aantal belangrijke instellingen.

E-mailhandtekening veranderen

1. Ga naar "Instellingen" > "Identiteiten"

2. Kies het gewenste mailadres (identiteit)

3. Vul de gewenste handtekening in bij "Ondertekening"

Instellen van automatisch antwoord

1. Ga naar "Instellingen" > "Automatische responder"

2. Vul alle benodigde gegevens in.