E-mail instellen in Windows Mail

Heb jij een computer met Windows 10 en wil je weten hoe je Windows Mail instelt? Volg het stappenplan hieronder en binnen 5 minuten ontvang jij e-mails en kan je e-mails verzenden!

Wil je een bestaand account wijzigingen? Volg stap 1 & 2 en scroll naar het kopje "Account wijzigen".

Account instellen

1. Klik op de startknop onderin je taakbalk

2. Kies "Mail" uit de gegeven blokken

3. Klik op de knop "Account toevoegen"

4. Uit de lijst met opties kies je voor "Geavanceerde configuratie"

5. Vervolgens kies je uit de twee opties "Internet e-mail".

6. Vul de gegevens in die je van ons hebt gekregen:

• Je mailadres
  • Gebruikersnaam: je mailadres
  • Wachtwoord: het ontvangen wachtwoord
  • Accountnaam: de benaming voor het nieuwe account
  • Bericht verzenden met deze naam: jouw naam
  • Server inkomende e-mail: skeps.email
  • Accounttype: IMAP4
  • Server voor uitgaande e-mail: skeps.email
  • Check alle vinkjes als die nog niet geselecteerd zijn en klik op "Aanmelden"

7. Klaar! Klik op de knop "Gereed".

Account wijzigen

1. Ga naar "Mail" zoals staat aangegeven in stap 1 & 2 bovenaan deze handleiding

2. Klik op "Instellingen"

3. Kies in het menu dat opent voor de optie "Accounts beheren".

4. Selecteer het account dat je wilt wijzigen

5. Klik op de knop "Synchronisatie-instellingen voor postvak wijzigen"

6. Scroll naar beneden en kies de optie "Geavanceerde postvakinstellingen".

7. Scroll verder naar beneden en pas de serverinstellingen voor de binnenkomende en de uitgaande e-mail aan naar skeps.email. Kies vervolgens voor "Gereed" en "Opslaan".

Gelukt? Mooi! Nu kan jij e-mail ontvangen en verzenden vanaf jouw Windows computer met Windows Mail.