E-mail instellen op Android

Heb jij een Android apparaat en wil je jouw e-mail op dit Android apparaat ontvangen en e-mails kunnen verzenden? Dan dien je eerst je e-mailadres in te stellen op dit apparaat. Hieronder leggen wij uit hoe je dit doet. Volg dit stappenplan en binnen 5 minuten kan jij altijd en overal e-mails ontvangen en verzenden op jouw Android apparaat!

1. Ga naar "Instellingen"

2. Scroll naar beneden en kies voor de optie "Accounts"

3. Tap vervolgens op "Account toevoegen"

4. Hier kies je voor de optie "Persoonlijk (IMAP)"

5. Voer je e-mailadres in en kies voor "Handmatig instellen"

6. Tap op de optie "Persoonlijk (IMAP)"

7. Voer het wachtwoord in dat bij jouw e-mailadres hoort en tap op "Volgende"

8. Vul de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail

• Controleer of je het e-mailadres en wachtwoord correct hebt ingevoerd
  • Server: skeps.email
  • Poort: 993
  • Verbindingsmethode: SSL/TLS

Kies voor "Volgende"

Uitgaande e-mail

• Controleer of je het e-mailadres en het wachtwoord correct hebt ingevoerd.
  • Server: skeps.email
  • Poort: 465
  • Verbindingsmethode: SSL/TLS

Accountopties
Hier kan je instellen hoe vaak de e-mail wordt opgehaald. Kies voor een frequentie die jouw persoonlijke voorkeur heeft. Ook kan je instellen of je een melding wilt krijgen wanneer er een e-mail binnenkomt. Verder kan je aangeven of de e-mail van dit account automatisch gesynchroniseerd moet worden en of de bijlagen in een e-mail automatisch gedownload moeten worden wanneer je verbonden bent met een wifi netwerk.
Persoonlijke voorkeuren naar wens ingesteld? Tap dan op "Volgende".

Accountnaam en jouw naam

Geef jouw account een herkenbare naam om hem later terug te kunnen vinden in het overzicht. Tevens kan je hier jouw naam invoeren. Deze wordt getoond bij de ontvanger wanneer je een e-mail verstuurt.

Alles correct ingevoerd? Tap dan op "Volgende" en je bent klaar! Vanaf nu kun je altijd en overal jouw e-mail bekijken en e-mails versturen vanaf jouw Android apparaat. Mits je natuurlijk internet hebt ;)