E-mail instellen in Microsoft Outlook

Heb jij een computer met Windows 10 en wil je weten hoe je Microsoft Office Outlook instelt? Volg het stappenplan hieronder en binnen 5 minuten ontvang jij e-mails en kan je e-mails verzenden!

Wil je een bestaand account wijzigingen? Volg stap 1 & 2 en scroll naar het kopje "Account wijzigen".

Account instellen

1. Open "Outlook"
  2. Kies "Bestand"

3. Klik op de knop "Account toevoegen"

4. Vul je e-mailadres in, open "Geavanceerde opties" en vink "Ik wil mijn account handmatig instellen" aan. Klik vervolgens op "Verbinding maken"

5. Bij "Accounttype kiezen" selecteer je de optie "IMAP"

6. Vul de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail

• Server: skeps.email
  • Poort: 993
  • Verbindingsmethode: SSL/TLS
  • Vinkje aanzetten

Uitgaande e-mail

• Server: skeps.email
  • Poort: 465
  • Verbindingsmethode: SSL/TLS
  • Vinkje aanzetten

Kies vervolgens voor "Verbinding maken"

7. Een pop-up opent. Vul hier het wachtwoord in dat je hebt ontvangen, selecteer het vinkje om je wachtwoord te onthouden en klik op "OK" (Het kan zijn dat deze pop-up meerdere malen opent, herhaal dan deze stap).

8. Klaar! Vink eventueel nog het vinkje uit en kies "OK".

Account wijzigen

1. Volg eerst stap 1 en 2 die staan beschreven bij "Account instellen."

2. Klik op "Accountinstellingen" en kies voor de eerste optie

3. Selecteer in de lijst het account dat je wilt wijzigen en kies "Wijzigen"

4. Pas de inkomende en uitgaande serverinstellingen aan naar 'skeps.email' en wijzig je gebruikersnaam naar jouw e-mailadres.

5. Nadat je dat gedaan hebt, klik je op de knop "Meer instellingen"

6. Navigeer naar de tab "Geavanceerd" en wijzig de poorten van de inkomende server (993) en de uitgaande server (465). Zorg ervoor dat bij beide instellingen het versleutelingstype SSL/TLS is geselcteerd. Kies vervolgens "OK" en "Volgende".

7. Bij de pop-up die opent vul je jouw wachtwoord in en vink de optie 'wachtwoord opslaan' aan. Kies vervolgens "OK" en "Volgende". (Het kan zijn dat deze pop-up meerdere malen opent. Herhaal dan deze stap.)

8. Als alles succesvol verlopen is, kies je "Sluiten".

9. Vervolgens kies je "Voltooien" en "Sluiten". Gelukt? Mooi! Nu kan je e-mails ontvangen en verzenden in Outlook.