E-mail instellen in Apple Mail

Maak jij gebruik van Apple mail op een iMac of MacBook en wil je jouw mail op dit apparaat gebruiken? Dan dien je eerst je e-mailadres in te stellen op dit apparaat. Hieronder leggen we uit hoe je dit doet. Volg de stappen en voor je het weet kun je aan de slag met jouw Apple mail!

1. Ga naar "Mail"

• Als het  mailicoontje al onderin je Dock staat, klik je daar op.

• Staat je mail nog niet in Dock? Klik dan op Launchpad en zoek het mailicoon daar op.

2.1 Wil je een nieuw account toevoegen? Klik dan bovenin op "Mail" en kies "Voeg account toe".

2.2 Heb je al een account en wil je alleen wijzigingen aanbrengen? Kies dan voor "Accounts" en scroll in dit stappenplan door naar stap 8.

3. Kies voor "Ander Mailaccount"

4. Voer jouw accountgegevens in: kies een naam en vul mailadres en wachtwoord in. Klik daarna op "Log in".

5. Vul op deze pagina bij server inkomende mail en server uitgaande mail 'skeps.email' in.

6. Klik op "Log in".

7. Selecteer vervolgens de programma’s die je met dit account wilt gebruiken. Vink in ieder geval â€śMail” aan en vink â€śNotities” aan naar eigen voorkeur.

Dit was de laatste stap voor het instellen van jouw nieuwe mailaccount! De volgende stappen zijn enkel van toepassing wanneer je een bestaand account wilt aanpassen.

8. Klik op je bestaande mailaccount en wijzig je huidige gebruikersnaam en wachtwoord in de nieuwe gebruikersnaam en het nieuwe wachtwoord. Klik vervolgens op "Geavanceerd" rechts onderin je scherm. 9. Vul bij "Hostnaam" de hostnaam 'skeps.email' in en klik vervolgens op "OK"

Zo, jouw Apple Mail is nu ingesteld en klaar voor gebruik.

Veel mailplezier! :)